Vuurcuppen

Cuppen is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid.  De werking is krachtig en ondanks dat het er op het eerste gezicht een beetje bizar uitziet, voelt het heel goed

Het stimuleren van de “QI”

Energetische morfologische bloedtest

Cuppen is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat deze omhoog staan en zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van Qi; de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Vuurcuppen geeft een diepe werking.

  Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cuppen sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

  Cuppen kun je gebruiken voor verschillende doeleinden en klachten waaronder, Cellulite, vochtophopingen, rusteloze benen, stress, burn-out, vermoeidheidsklachten, pijnlijke en vastzittende spieren, schouder-, nek-, en rugklachten, overbelasting, reuma, astma en migraine

  Start van de behandeling 

  Een behandeling begint niet altijd meteen met vuurcuppen. Soms wordt er eerst een bindweefselmassage met de handen gegeven om te voelen hoe de huid en/of de klacht er aan toe is. Daarna wordt de techniek van moving cupping toegepast. Als de huid en de klant er klaar voor zijn, starten we met het vuurcuppen.

  Verzorging na de behandeling

  Door de druk van het vacuüm trekken van de huid ontstaan er na de behandeling ronde vlekken die qua kleur kunnen variëren van rose tot rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken verdwijnen ze vanzelf binnen ongeveer een week. Langer kan het ook duren, dit is afhankelijk van hoe donker de plekken zijn geworden. Ook kunnen de gecupte plekken beurs aanvoelen. Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.