Toen mijn 90-jarige vader mij in mei van vorig jaar vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, flapte ik eruit: doe maar een paar nieuwe borsten en een liposuctie.

Toen mijn vader mij met grote ogen aankeek, herstelde ik snel. Die borsten hoeven niet hoor pap en toen viel ik stil. Ter illustratie: ik was op dat moment anderhalf keer de normale Sas. Ik was inmiddels al aan het sporten, lette op mijn voeding dacht ik, maar behalve een onsje hier en daar wilde de vetkwabben geen afscheid nemen van mijn middel.

Inmiddels was ik de wanhoop nabij en leek een liposuctie mij een prima oplossing. En toen ik me realiseerde dat ik een serieuze operatie als oplossing zag, wist ik het. Er moest iets gebeuren.

Via een goede vriend, die inmiddels via PS 45 kg kwijt is en nog steeds heel appetijtelijk slank, kwam ik bij Ellen terecht. Ik begon met de startersdoos en direct viel mij op hoe ontzettend makkelijk en handzaam deze manier van diëten is.

Niks alleen maar poeders en repen, maar gewoon met behulp van overwegend hele smakelijke vervangende producten gezond en verantwoord eten. En… Dat was voor mij heel belangrijk… Met af en toe tussendoor gewoon iets lekkers. Absolute favoriet zijn de wafels in alle smaken, de almond crunch en de coconot crunch.

De wekelijkse controles zijn een heerlijke stok achter de deur. Niets is zo stimulerend en motiverend als resultaat. Ondersteunende adviezen en pep talk zijn echt een zeer welkome aanvulling, alhoewel ellen mij met enige regelmaat bedenkelijk aankeek als ik weer eens heel streng voor mezelf was.

Inmiddels ben ik meer dan 14 kg kwijt , ben twee kledingmaten gekrompen voel ik mij geweldig. Ik ben nu begonnen met opbouwen en dat vond ik aanvankelijk heel spannend. Met goede adviezen, het meedenken en de support van Ellen blijkt dat ontzettend mee te vallen. Ik merk dat mijn houding ten opzichte van eten is veranderd en daarmee het maken van keuzes en het vasthouden van dit resultaat makkelijker is dan ik had verwacht.

Voor een ieder die het nodig heeft om tastbare resultaten te boeken binnen afzienbare tijd en een reset te krijgen ten aanzien van de wijze waarop je keuzes maakt voor voeding is dit dieet echt een aanrader.

En als je dan toevallig in de regio Hilversum verkeert, dan raad ik je Ellen van harte aan. Fijn mens die op heel veel vlakken van alles voor een gezonder leven te bieden heeft.

Ik ga nog even door met opbouwen, maar kan nu al zeggen dat ik bijzonder gelukkig bent met het resultaat.

Saskia van de Weijer (46)