Bereidingswijze:

Kook de penne 10 minuten in ruim water met zout. Maak ondertussen een kruidenolie van olijfolie, peper, zout, knoflook, citroensap en basilicum door deze kort in de keukenmachine te laten draaien. Houdt een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Giet de penne af en meng met de kruidenolie, tomaat, courgette, tonijn en de olijven. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel met peper en zout. Garneer met blaadjes basilicum.
Tip:

Voor de dressing kun je een halve eetlepel olijfolie afwisselen met een halve eetlepel mayonaise.
  • Ingrediënten:
  • 1 portie (50 g) PowerSlim Balance penne
  • 50 g tonijn in olie uit blik, uitgelekt
  • 100 g courgette in stukjes
  • 1 tomaat in stukjes
  • 5 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
  • Peper
  • Zout
  • Voedingswaarde
    Energie
    Kcal388 Kcal
    Vet19,0 g
    Koolhydraten20,7 g
    Eiwitten31,2 g