Ontspannende voetreflex massage

Jouw voeten brengen je overal naartoe.
Laat je voeten eens heerlijk in de watten leggen en geniet van een heerlijke voetenmassage

Waarom is een voetreflex massage?

Energetische morfologische bloedtest

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een voetreflex massage naar mijn praktijk kan komen. Het is zo’n fijne massage die ontzettend veel mogelijkheden biedt.
Het kan ondersteunend werken bij heel veel verschillende klachten, is goed voor je immuunsysteem (weerstand), versterkt de doorbloeding, werkt stress verlagend en is super ontspannend.

Ontspanning is in deze drukke maatschappij belangrijk om je lichaam tijd en rust te geven om te herstellen. Zo zorg je goed voor jezelf!
Voetreflexmassage kan ook prima preventief ingezet worden, je hoeft dus niet altijd klachten te hebben.

Waar komt reflexologie vandaan?

  Vele mensen nemen aan dat reflexologie ontstaan is in China maar er bestaan ook muurschilderingen van de oude Egyptenaren die veel lijken op reflexologie.
  Voetbehandelingen worden al duizenden jaren over de hele wereld uitgevoerd om te ontspannen en om de gezondheid te verbeteren.
  De Amerikaanse arts Fitzgerald ontdekte de zone-therapie en van daaruit ontwikkelde in het begin van de 19e eeuw  Eunice D. Ingram de voetreflex zoals wij deze nu kennen.

  Wat gebeurd er bij een voetreflex massage?

  Op de voet bevinden zich de reflexzone‘s (drukpunten) die in verbinding staan met heel je lichaam. Tijdens een voetreflexmassage worden deze drukpunten met een 100% natuurlijke wax gemasseerd en krijgt je lichaam signalen om aan de slag te gaan.
  Het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. Je lichaam is een wonderlijk iets en heeft allerlei interne systemen om het zo gezond mogelijk te houden. Je lichaam kan zelf veel “reparaties” uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan het genezen van grote of kleine wonden . Dit noemen we het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

  In de praktijk

  Wat kun je verwachten nadat je de eerste stap hebt gezet en een afspraak hebt gemaakt?

  Eerst ga je in een voetenbadje met magnesium. Dan neem je plaats op een comfortabele massagebank.  Daarna ga je ongeveer 10 min onder de moxa-lamp.

  Voor een voetreflexmassage hoef je jezelf niet uit te kleden, alleen je voeten moeten natuurlijk vrij zijn. Het is wel fijn als je er met je kleding rekening mee houdt dat je onderbenen makkelijk vrij gemaakt kunnen worden, want ook deze worden meegenomen in de massage.

  Als je lekker warm onder een dekentje ligt start de massage en mag je je ogen sluiten (als je dat prettig vindt) en jezelf overgeven aan de voetreflexmassage. Tijdens de massage kunnen sommige punten wat gevoelig zijn omdat er een blokkade zit en deze weg gemasseerd wordt. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je hier last van hebt. Er worden ook geen diagnoses gesteld, heb je zorgen of vragen over je gezondheid, dan is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Voetreflexmassage is een aanvulling, maar geen vervanging van de reguliere zorg.