“Maar je bent toch niet echt dik?!” “Ik vind het wel meevallen hoor”, of, “dit hoort gewoon bij jou!” Allemaal teksten die ik kreeg te horen als ik iets over mijn gewicht zei of een afvalpoging deed. Ik ben maar 1.68m en had een gewicht wat daar gewoon niet bij paste.

Ik hou van gezellige avonden met lekkere hapjes en goede wijntjes drinken en ik ging geloven dat ik nu eenmaal zo was. Dus had ik elke week wel zo’n avond waar geen grenzen meer waren. Door een vlotte babbel en redelijk gevoel voor mode had niemand door dat ik toch best wel onzeker was over mijn uiterlijk en gewicht.

Toen ik in de winkel stond voor een nieuwe broek en maat 42 niet meer paste was ik het zat! Ik ging niet weer een maat groter kopen en mezelf weer iets onzekerder voelen. Het besluit stond vast dat ik er voor ééns en altijd iets aan ging doen. Ik heb weinig moeite gehad met het volgen van het PowerSlim programma, doordat ik bewust heb gekozen voor niet alléén een dieet maar ook voor het aanpassen van mijn manier van denken. Ik ging gewoon naar elk feestje en was trots dat ik alles dat voorbijkwam afsloeg, in plaats van bedroefd te zijn dat ik iets niet kon nemen. Dit heb ik zeker te danken aan mijn coach Ellen van Take2 ! Ze gaf me tekst mee die ik als rode lijn in mijn afvalproces heb gebruikt. “Het is niet zo dat je nooit meer iets mag hebben, dus hou vol en dan komen de momenten wel dat je weer iets kunt nemen” “Het afvallen is niet voor eeuwig”, en “dit is de laatste keer!”.

Hierdoor maak ik nu echt bewust een keuze. Ga ik op vakantie één croissantje nemen waardoor ik verder niets meer kan nemen? En het is hap-slik-weg! Of neem ik dan liever een lekker wijntje met wat nootjes of een paar plakjes worst waarvan ik veel langer kan genieten?

Het is nu geen teleurstelling meer als ik iets afsla, omdat er heus wel weer eens een moment komt dat ik het wel neem. Ik ben trots op mezelf als ik bewust een keuze maak over eten en drinken.

Gelukkig is gezond eten helemaal niet vies, alleen je moet er iets meer tijd aan besteden om lekker, gezond en gevarieerd te eten.

Met dit concept en de juiste overtuiging is het mij gelukt om mijn streefgewicht te bereiken. Ik loop nu de winkel in om een kleiner maatje uit het rek te pakken en dat is echt een superfijn gevoel.

Nogmaals wil ik mijn coach Ellen bedanken voor haar steun, complimenten en coaching!