Magnesium tekort? Take2 biedt een effectief behandelplan.

Magnesium: de regisseur van ons lichaam.

Zoals we water en zuurstof nodig hebben om te kunnen leven , kan ons lichaam ook niet zonder magnesium. Dit mineraal wordt ook wel  “de vonk” van het leven genoemd.
Elke cel in ons lichaam heeft magnesium nodig. Magnesium is betrokken bij meer dan driehonderd enzymatische processen, waaronder de energieproductie, temperatuurregeling en ontgiften van de lever. Alles wat je gespannen en strak maakt kan mogelijk te wijten zijn aan magnesium tekort. Als je je niet kunt ontspannen of je kan maar niet stoppen denk dan aan magnesium. Stress is een belangrijke oorzaak van magnesium tekort. Hoe meer stress, hoe meer magnesium er wordt verbruikt. HET anti-stress mineraal is magnesium. Stressvolle ervaringen kunnen direct leiden tot volledige uitputting van de lichamelijke magnesium voorraad.

Magnesium tekort en de gevolgen daarvan.

Veel mensen hebben een tekort aan magnesium. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat. In onze westerse wereld houden we er een ongezond voedingspatroon op na; we eten te vet, te zout en teveel dierlijke producten. Maar zelfs wanneer je gezond en gevarieerd eet, is het moeilijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Ons voedsel zelf bevat namelijk ook steeds minder magnesium. De aardbodem raakt uitgeput en gewassen worden vaak op glasvezel gekweekt. Daardoor is er geen tijd en gelegenheid om de groente volledig, rijk aan vitaminen en mineralen te laten groeien. Het gebruik van nicotine, alcohol en medicijnen belemmeren de opname van magnesium. Het zijn ware magnesium-rovers. Zo geven maagzuurremmers problemen met de magnesiumtoevoer naar de lichaamsweefsels, en kan het slikken van bètablokkers het magnesiumgehalte verstoren. Ook maakt magnesium deel uit van alles stofwisselings-processen en verlaagd het LDL-cholesterol. Het geeft ons energie, uithoudingsvermogen en kracht

Sommige mensen zullen meer magnesium nodig hebben dan andere, zoals sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang, En last but not least: stress is zeer schadelijk voor magnesium. Stress vreet magnesium. Eigenlijk kun je zetten dat IEDEREEN preventief extra magnesium nodig heeft. Er zijn veel problemen die kunne ontstaan bij een magnesium tekort.

Veel voorkomende symptomen van magnesiumtekort;

spierkramp in benen
rusteloze benen
vastzittende schouders
onrust en nervositeit
hoofdpijn
slapeloosheid
stress
gebrek aan concentratie
depressie
verhoogd cholesterol gehalte
botontkalking
verkramping van de bloedvaten met klachten als o.a. hartritmestoornissen

Voedingssupplementen:( ter verkrijgen bij Take2)

Magnesium Complex forte, 450mg (25% opname), vegetarische capsule ( = zonder toevoegingen)
Een complex met magnesium Biglycinaat, Citraat en Glycerofosfaat, aangevuld met L-Taurine, Spirulina, Chlorella en Vitamine B6
Deze magnesiumsamenstelling is ontwikkeld zonder calcium. Bij een normaal voedingspatroon krijgen wij voldoende calcium binnen.
Als er een te hoog calcium gehalte in ons lichaam is, kan dit het magnesium gehalte verstoren. Een juiste samenstelling voor een betere balans
op onze dagelijkse voeding.
Als aanvulling kan men elke dag 1 druppel vitamine D3 gebruiken zodat het magnesium beter wordt opgenomen in de celwand.

Magnesium lichaamspakking in combinatie met infrarood warmte deken, met een half uur of uur massage 

De magnesium lichaamspakking met massage geeft een opname van 60%. Het is aan te raden de pakking na 2 weken een keer te herhalen.
Daarna naar behoefte, 1 keer per maand, 2 maanden of 3 maanden. Voor sporters en stijve spieren gebruiken wij tijdens de massage ook magnesium souplesse.
Souplesse werkt als een smeermiddel voor mensen met gewrichtsklachten en stijve spieren.
Er wordt een laagje gel op het lichaam aangebracht, bij de voeten extra dik. Voeten en oksels zijn de lichaamsdelen waar magnesium in hoge mate opgenomen wordt. Het lichaam wordt vervolgens toegedekt met folie, waarna u in een infrarooddeken wordt gewikkeld. Na 40 minuten mag de infrarood deken eraf en wordt de magnesiumgel verwijderd met een warme washand. Na deze pakking is een massage zeer effectief, dit omdat de warmte in combinatie met magnesium het lichaam enorm soepel heeft gemaakt. Een aanrader dus!

Behandeling voor thuis

Naar behoefte een voetbad met magnesiumvlokken en insmeren met magnesiumolie of gel.

Prijzen

180 Magnesium complex forte €37
180 Magnesium complex forte met vitamine D3 €52.95
100 ml Magnesium Gel €12.35
50 ml Magnesium olie €7,75
50ml Souplesse € 18.50

Magnesium lichaamspakking €50 ( met infrarood deken) Met half uur massage, €25, met een uur massage €50
Magnesium pakking per zone €25, Met half uur massage, €25, met een uur massage €50