PowerSlim
17 december 2018

De kerstdagen staan vaak vol met uitdagingen. Lekkere hapjes en zoetigheid, een uitgebreid ontbijtbuffet en een kerstdiner met meerdere gangen. Hoe ga je hiermee om?

Probeer de regelmaat vast te houden, met 3 maaltijden en 2-3 tussendoortjes per dag. Doordat je regelmaat houd voorkom je met grote honger aanschuift bij het kerstdiner en de kans vergroot op overeten.

Probeer de balans te bewaken. Waarschijnlijk is je diner uitgebreider en calorierijker dan normaal. Neem dan als lunch bijvoorbeeld een lichte salade of zet verantwoorde tussendoortjes op tafel, zodat er lekkere alternatieven zijn voor de kerstkransjes.  In dit artikel zetten we een aantal verantwoorde bijgerechten en kersthapjes voor je op een rijtje.

Bijgerechten

Wij zetten een aantal lekkere ideeën voor kerst op een rij:

  • Zet wat PowerSlim toastjes op tafel, waarmee je de gewone stokbroodjes kunt vervangen.
  • Maak zelf je sausjes of dipjes. Zo voorkom je dat er niet onnodig veel suikers zijn toegevoegd. Maak bijvoorbeeld een tzatziki, tomatensalsa of gaucamole. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere olijvenmayonaise door olijven, Griekse yoghurt, mayonaise, knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout te mengen met behulp van een staafmixer.
  • Je kunt natuurlijk ook kiezen voor rauwkost of kleurrijke gestoomde groenten op tafel.

Hapjes

  • Geef een leuke twist aan het kersthapje zodat het aantrekkelijker wordt om voor dat gezonde hapje te kiezen. Een paar leuke tips van PowerSlim coaches:

Komkommer kerstboompjes

Snijd het PowerSlim sesam lijnzaadbrood in stukjes en besmeer eventueel met zuivelspread light. Rijg een lint komkommer aan een satéprikkertje zodat het lijkt op een kerstboompje en prik in het sneetje brood. Maak af met een stukje 30+ kaas in de vorm van een sterretje op de top. Mag je nog geen kaas? Snijd dan nog een komkommer of tomaatje in de vorm van een ster.

Kerstmannetjes om van te smullen

Tip van PowerSlim coach Eveline:
Van een aardbei met een beetje opgeklopte slagroom met PowerSlim Balance vanille steviadruppels maak je in een handomdraai leuke kerstmannetjes. Maak er wel een paar extra want ook de kids (en je partner) zijn hier dol op.

Mag je nog geen fruit? Je kunt de kerstmannetjes ook maken van cherrytomaatjes met wat Hüttenkäse en bieslook.

Verantwoorde kerstmannetjes

Vrolijke groente snacks

Tip van PowerSlim coach Maaike:
Maak creatieve hapjes met groenten. Het ziet er gezellig uit en als PowerSlimmer kun je gewoon lekker meesmullen met de rest. Maaike maakte bijvoorbeeld kerstballetjes, door roggebrood of de PowerSlim toastjes te besmeren met zuivelspread en te beleggen met diverse groentes.

Kerstballetjes PowerSlim