Bereidingstijd 95 minuten Aantal personen: 16
Fase 3
Bereidingswijze
Meng de gesmolten roomboter met de Griekse yoghurt, amandelmeel, citroenrasp, koek- en speculaaskruiden, zoetstof en het zout goed door elkaar. Kneed tot een soepel deeg. Maak twee rollen van het deeg en wikkel ze in huishoudfolie. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd iedere rol in 8 plakjes en kneed er een koekje van. Bestrijk de koekjes met het ei. Garneer met de fijngehakte nootjes. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel kleuren. Laat goed afkoelen zodat ze iets steviger worden.
Tip:
Als garnering kun je ook kokosrasp, pistachenootjes of amandelschaafsel gebruiken. Wil je een kerstkransje maken? Steek er dan voor het bakken kleine gaatjes uit.
- Ingrediënten:
- 200 g amandelmeel
- 1 handje gemengde, ongebrande noten, fijngehakt
- 1 el Griekse yoghurt 10% vet
- 1 (klein) ei, losgeklopt
- 90 g roomboter, gesmolten
- 1 tl citroenrasp
- Koolhydraatarme suikervervanger naar smaak
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 130 Kcal |
Vet | 12,1 g |
Koolhydraten | 3,0 g |
Eiwitten | 3,4 g |