Bereidingstijd 95 minuten Aantal personen: 16
Fase 3

Bereidingswijze

Meng de gesmolten roomboter met de Griekse yoghurt, amandelmeel, citroenrasp, koek- en speculaaskruiden, zoetstof en het zout goed door elkaar. Kneed tot een soepel deeg. Maak twee rollen van het deeg en wikkel ze in huishoudfolie. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd iedere rol in 8 plakjes en kneed er een koekje van. Bestrijk de koekjes met het ei. Garneer met de fijngehakte nootjes. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel kleuren. Laat goed afkoelen zodat ze iets steviger worden.

Tip:

Als garnering kun je ook kokosrasp, pistachenootjes of amandelschaafsel gebruiken. Wil je een kerstkransje maken? Steek er dan voor het bakken kleine gaatjes uit.
  • Ingrediënten:
  • 200 g amandelmeel
  • 1 handje gemengde, ongebrande noten, fijngehakt
  • 1 el Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 (klein) ei, losgeklopt
  • 90 g roomboter, gesmolten
  • 1 tl citroenrasp
  • Koolhydraatarme suikervervanger naar smaak
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
Voedingswaarde
Energie
Kcal130 Kcal
Vet12,1 g
Koolhydraten3,0 g
Eiwitten3,4 g