Is koolhydraatarm eten ook geschikt als je wat ouder bent?

Ja! Koolhydraatarm eten is voor elke leeftijd. Ook voor vrouwen en mannen die in de zeventig zijn. Ze vallen veel af en worden ( weer ) gezonder met deze aanpak.

Ik slik plaspillen, is dat een probleem?

Deze koolhydraatarme aanpak heeft een vocht afdrijvend effect net als een plaspil en verlaagt de bloeddruk. Overleg even met je arts of dan de plaspil nog wel nodig is.

Ik slik medicatie voor mijn bloeddruk is dat een probleem?

Deze manier van eten verlaagt de bloeddruk vaak al snel naar een lager/normaal niveau. Blijf je bloeddrukverlagers slikken dan kan je bloeddruk “te” laag worden, onder de 110/70. Houdt
dit in de gaten en houdt contact met je arts. Vaak kunnen de medicijnen worden afgebouwd, doe dit ook altijd in overleg met je arts.

Ik heb last van een verhoogd cholesterol, is koolhydraatarm eten dan wel geschikt voor mij?

Wanneer je koolhydraatarm gaat eten zullen al snel je cholesterolwaardes ( triglyceriden en HDL ) aanzienlijk verbeteren. Dus JUIST als je cholesterol te hoog is dan kan deze aanpak
je gezondheid aanzienlijk verbeteren. Laat regelmatig controleren of eventuele medicatie wel nodig is.

Kun je wel zonder koolhydraten?

Ja, Alleen je hersenen hebben wat glucose/koolhydraten nodig maar je lichaam maakt deze zelf aan. Om goed gezond te functioneren is het in principe dus niet nodig om koolhydraten te eten.