Bereidingswijze:
Rooster de masala kruiden in een droge koekenpan totdat ze hun geur beginnen af te geven. Voeg de olie, rode peper, ui en knoflook toe en laat circa 2 minuten fruiten. Voeg nu de romanesco, rode paprika en de kokosmelk toe en laat circa 5 minuten sudderen. Controleer met een vork of de romanesco beetgaar is. Dan de aubergine, courgette en linzen toevoegen en nog eens 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de verse koriander.
Tip:
Voeg voor een niet vegetarische curry in stukken gesneden kipfilet of gepelde rauwe garnalen toe met de kokosmelk.
- Ingrediënten:
- 400 g gele linzen geweekt
- 200 g romanesco of gewone bloemkool in grove stukken
- 1 rode paprika in grove stukken
- ½ aubergine in halve ringen
- ½ courgette in halve ringen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 400 ml kokosmelk
- 4 el olijfolie
- 4 el gram masala kruiden
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen
- Verse koriander
- Peper
- Voedingswaarde
Energie Kcal 640 Kcal Vet 30,1 g Koolhydraten 55,3 g Eiwitten 26,1 g