Bereidingswijze:

Rooster de masala kruiden in een droge koekenpan totdat ze hun geur beginnen af te geven. Voeg de olie, rode peper, ui en knoflook toe en laat circa 2 minuten fruiten. Voeg nu de romanesco, rode paprika en de kokosmelk toe en laat circa 5 minuten sudderen. Controleer met een vork of de romanesco beetgaar is. Dan de aubergine, courgette en linzen toevoegen en nog eens 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de verse koriander.

Tip:

Voeg voor een niet vegetarische curry in stukken gesneden kipfilet of gepelde rauwe garnalen toe met de kokosmelk.
  • Ingrediënten:
  • 400 g gele linzen geweekt
  • 200 g romanesco of gewone bloemkool in grove stukken
  • 1 rode paprika in grove stukken
  • ½ aubergine in halve ringen
  • ½ courgette in halve ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el olijfolie
  • 4 el gram masala kruiden
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen
  • Verse koriander
  • Peper
  • Voedingswaarde
    Energie
    Kcal640 Kcal
    Vet30,1 g
    Koolhydraten55,3 g
    Eiwitten26,1 g