Kitty 52 Jaar

PowerSlimmer in the picture

PowerSlimmer in the picture: Kitty.  Zij werd extra in het zonnetje gezet met een fotoshoot en visagie. We vroegen haar naar haar PowerSlim ervaring.

“Ik zat niet lekker in mijn vel. Met een heupaandoening – en ondertussen 2 kunstheupen –  is overgewicht geen goed idee. Het belemmert me niet alleen in het bewegen, maar ook in het kunnen kopen van leuke kleren en zeker ook in mijn zelfbeeld. Overgewicht – als dat er al heel lang is – kan ook dienen als een soort camouflage; je kunt je er achter verstoppen.

Ik heb door de jaren heen van alles en nog wat geprobeerd om weer lekker in mijn vel te zitten, met wisselend succes. Tot ik vorige zomer een kennis zag. Ik had haar al even niet gezien en herkende haar bijna niet; wat zag ze er blij uit en goed in haar vel!

In de maanden die volgden realiseerde ik me dat ik zo klaar was met mijn levensstijl. Ik was er klaar voor om er wat mee te doen. Ik wilde nog één poging wagen. Voor mezelf. Ik verzamelde al mijn moed bij elkaar en maakte een afspraak een Powerslim coach

Mijn coach heeft alles goed uitgelegd. Wat me zo aansprak is dat PowerSlim lijkt op gewoon eten, zo kon ik mee blijven eten met mijn man en twee zoontjes van 11 en 13. Het geeft verder veel mogelijkheden, maar ook de structuur van geregeld eten vind ik fijn. En daarnaast is het ook gewoon erg lekker. De mooie kookboeken helpen hierbij. En het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar die tussendoortjes zijn zo lekker. Mijn favoriete product is de melkchocolade chunk: een soort KitKat, heerlijk!

Ik vond het erg spannend om een doel te bepalen. De vraag bleef: zou het überhaupt wel lukken of zou ik weer teleurgesteld worden? Na een paar weken durfde ik voorzichtig een doel te stellen. Het is me uiteindelijk gelukt om mijn doel ruimschoots te behalen! Ik ben zo ongelofelijk blij en trots dat het me is gelukt. Nadat ik het mijn man en beste vriendin had laten weten ben ik een heel grote bos bloemen voor mezelf gaan kopen. Ik heb er ruim een half jaar over gedaan. Het zou sneller kunnen, maar wegens mijn handicap heb ik niet de mogelijkheid om intensief erbij te gaan sporten. Maar het is prima zo. Op deze manier heb ik ook kunnen wennen aan een nieuwe manier van eten.

De Powerslim coach is een grote steun geweest hierbij. Ze gaf me op de juiste momenten de peptalk die ik nodig had of informatie om het inzicht te krijgen wat ik nodig had. Bijvoorbeeld het voorbeeld van hoe een kilo spieren eruit ziet en hoe een kilo vet eruit ziet zal ik nooit meer vergeten. Soms zit het in nuances, welke groente kun je het beste nemen en waarom. En ook de hoeveelheden, daar zit soms de valkuil: ook al is het goede voeding wat je kiest, hoeveelheden doen er toe. Dit helpt echt en dit pas ik ook nu nog toe.

Het gaat om bewuste keuzes maken: waar zitten koolhydraten in, hoeveel en welke keuzes maak ik daar in. Het helpt dat mijn lichaam eerder ook al niet goed tegen suiker kon. Dit is nu nog sterker. Dus snoep of andere dingen waar heel veel suiker in zit hoef ik ook niet, ik word er letterlijk misselijk van.”

In de stoel bij de visagist vertelt Kitty ons dat ze in de week dat de lockdown in ging, gestart is met het PowerSlim programma. “Ik heb heel veel collega’s sinds maart dus al niet meer gezien. Soms krijg ik dan ook complimentjes dat ik er goed uit zie, als ze me een keer in een online call zien.” Kitty is lekker op haar gemak en laat alles over aan de visagiste. “Ik heb geen voorkeur voor mijn haar of make-up, doe maar wat jij mooi vindt.” Dat is goed uitgepakt, wat een prachtig resultaat! We zien een stralende Kitty voor de camera verschijnen.

PowerSlimmer in the picture Kitty

Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan en dat het me is gelukt. Dit is echt voor mij! Dit ga ik ook vasthouden voor de rest van mijn leven, ik weet het zeker. Ik kan me ook veel makkelijker bewegen en hier ben ik zo blij mee, dat was voor mij het belangrijkste. En natuurlijk ben ik blij dat ik eindelijk mijn kleren in een gewone kledingzaak kan kopen. Leuke kleren kun je echter overal wel kopen, maar je gezondheid en je lekker in je vel voelen is onbetaalbaar.”

PowerSlimmer in the picture Kitty 2

PowerSlimmer in the picture Kitty 3

PowerSlimmer in the picture Kitty 4