Tips voor tijdens de paasdagen, slanke paastips!

Tips voor tijdens de paasdagen, zodat jij verantwoord Pasen door kunt brengen. Vol slanke paastips met lekkere, koolhydraatarme recepten.
slanke paas tips

Slanke paas tips

Tijdens de paasdagen wordt er door de meeste mensen extra aandacht besteed aan een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of diner. De familie komt bij elkaar voor een gezellige paasbrunch, je gaat samen met het gezin uitgebreid ontbijten of je verzorgt een heerlijk paasdiner. Gezellig met z’n allen aan een grote tafel vol met lekkernijen.

Volg jij het PS. food & lifestyle programma en wil je gezond de paasdagen doorkomen, maar toch heerlijk kunnen genieten van wat lekkers? Dat kan! Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet voor tijdens de paasdagen.

Paastips voor fase 1 en 2

Is het al bekend wat je gaat doen tijdens de paasdagen? Een goede voorbereiding is om alvast te inventariseren wat en waar je gaat eten. Er zit natuurlijk een groot verschil in of je gaat dineren bij jou thuis of gaat brunchen bij vrienden of in een restaurant.

Bij jou thuis bepaal je zelf wat er op tafel komt, maar bij een ander wordt dit toch een stuk lastiger. Bespreek deze knelpunten daarom goed met je coach en bedenk van tevoren hoe je hiermee om kan gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk en je zult dan ook merken dat de verleiding op deze manier een stuk makkelijker te weerstaan is.

Tips voor het ontbijt en de lunch

Gaat iedereen lekker aan de broodjes, croissantjes en vruchtensapjes? Zorg er dan voor dat je voldoende lekkere PS. food & lifestyle producten in huis hebt zodat je kan pakken waar je op dat moment zin in hebt. Kies bijvoorbeeld voor een lekker belegd croissantje, het meerzaden bolletje of de flensjes appel-karamel. Er is genoeg keus!

Eén van de eerste producten waar je aan denkt bij Pasen zijn eieren, want een eitje hoort erbij. Je kunt de eieren koken, bakken of klutsen. Varieer hiermee! Maak je ontbijt of lunch ook extra lekker door te kiezen voor luxere producten als gerookte zalm of (groene) asperges.

Tips voor het diner

Het diner is vaak net wat uitgebreider dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat je daardoor geen gezonde keuze kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om een lekker stukje vlees of vis klaar te maken en hier gekookte of gestoomde groentes bij te serveren. Voor de andere gezinsleden of gasten kun je er natuurlijk wel aardappelrozetjes, stokbrood of een andere vorm van koolhydraten bij serveren.

Wil je liever een uitgebreid diner klaarmaken bestaande uit meerdere gangen? Houd dan rekening met het volgende:

Het voorgerecht:

  • Een soepje is altijd goed en zo heb je ook meteen je benodigde portie groente te pakken. Denk hierbij aan ongebonden soepen, zoals courgette- of broccolisoep.

Het hoofdgerecht:

  • Serveer bij het hoofdgerecht verschillende soorten groenten. Kook ze kort, stoom ze of maak ze klaar in de oven.
  • Maak een kleurrijke salade met groenten en rauwkost in allerlei kleuren.
  • Kies bij het hoofdgerecht voor mager vlees zoals rosbief, kalkoen of kip(rollade). Kijk op de fasekaart voor meer geschikte vleessoorten.
  • Alle soorten vis zijn geschikt. Je kunt een hele vis uit de oven serveren of mooie filets bakken.
  • Sausjes zijn vaak erg vet en worden meestal gemaakt op basis van een roux (boter, bloem en vocht). Bloem bevat veel koolhydraten en is dus niet geschikt tijdens fase 1. Maak zelf een sausje op basis van magere kwark of kookroom light met verse kruiden naar keuze.

Het nagerecht:

  • Zo’n 2 à 2,5 uur na het brunchen of dineren is het natuurlijk tijd voor een tussendoortje van PS. food & lifestyle. Zin in iets zoets? Kies dan bijvoorbeeld voor de lekkere wafeltjes, repen of de koeken bij een kop koffie of thee.
  • Heb je onze paaseitjes gescoord bij je coach? Zet deze dan gezellig op tafel, maar let wel op: deze tellen als extraatje. Neem er dus maximaal één per dag.
  1. Ga je bij vrienden of familie eten? Breng ze op de hoogte dat je het https://take2hilversum.nl/ps-food-lifestyle-afslankconcept/volgt en vraag of ze hier rekening mee willen houden. Je kunt natuurlijk ook voorstellen om zelf een lekkere én verantwoorde maaltijd mee te nemen. Dan ben je verzekerd van voldoende groentes en ben je ook meteen attent: twee vliegen in één klap.

En verder…

  • Heb je moeite om geen wijntje te drinken? Zet dan een mooie karaf water op tafel en doe hier wat citroen- en limoenschijfjes, verse munt of komkommer in. Op deze manier heb je heerlijk fris water met een smaakje. Het ziet er ook nog eens gezellig uiten zo zal je de wijn niet eens missen.

Paastips vanaf fase 3 en voor iedereen die op gewicht wil blijven

Je dag in balans

Het ontbijt, brunch en diner zijn vaak uitgebreid en energierijk. Eet de rest van de dag daarom calorie- en koolhydraatarm en eiwitrijk. Neem als lunch bijvoorbeeld een salade met magere vis of vlees en neem geen koolhydraatbron zoals brood. Ook een goedgevuld groentesoepje is een lekker lunchgerecht.

Wil je uitpakken en vind je luxe broodjes echt bij een paasontbijt horen? Kies dan voor het brood van onze gewichtsbehoudlijn PS. protein rich bread of een volkoren variant. Ook roerei met gerookte zalm en bieslook is een heerlijk gezond en feestelijk ontbijt. Voeg de bieslook en zalm pas de laatste minuut toe.

e book met leuke paastips