Bereidingstijd 12 minuten
Aantal personen: 1

Voedingswaarde
Energie
Kcal312 Kcal
Vet14,7 g
Koolhydraten7,7 g
Eiwitten24,5 g
  • Ingrediënten:
  • 120-150 g hamreepjes
  • 0.5 komkommer, zaadjes verwijderd en in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el Boursin cuisine light
  • 0.5 el olijfolie
  • 0.5 el verse dille, fijn gehakt

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot totdat deze glazig ziet. Bak de stukjes komkommer circa 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat circa 10 minuten koken. Pureer daarna de soep met de staafmixer. Voeg de ham en de verse dille toe en laat nog 1-2 minuten zachtjes koken. Roer de Boursin cuisine door de soep.

Tip:

Ook koud is deze soep erg lekker.