Bereidingstijd 12 minuten
Aantal personen: 1
Voedingswaarde
Energie | |
Kcal | 312 Kcal |
Vet | 14,7 g |
Koolhydraten | 7,7 g |
Eiwitten | 24,5 g |
- Ingrediënten:
- 120-150 g hamreepjes
- 0.5 komkommer, zaadjes verwijderd en in stukjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 200 ml groentebouillon
- 1 el Boursin cuisine light
- 0.5 el olijfolie
- 0.5 el verse dille, fijn gehakt
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot totdat deze glazig ziet. Bak de stukjes komkommer circa 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat circa 10 minuten koken. Pureer daarna de soep met de staafmixer. Voeg de ham en de verse dille toe en laat nog 1-2 minuten zachtjes koken. Roer de Boursin cuisine door de soep.
Tip:
Ook koud is deze soep erg lekker.