Nadat ik was gestopt met roken kwam ik erg veel aan(helaas wel weer begonnen)Ik was altijd al wat steviger maar mijn kledingmaten gingen steeds meer omhoog. Ik was er zo klaar mee! Ik sta niet graag op foto’s maar de foto’s waar ik op stond waren wel erg confronterend. Er moest iets veranderen. Ik was zelf al wat begonnen met shakes maar merkte dat dit erg lastig was. Ik had advies en begeleiding nodig. Na wat informatie op internet kwam ik uit, bij toen nog Powerslim. Ik zocht naar een coach bij mij in de buurt en kwam uit bij Ellen. Ze had nog plek in Hilversum maar ik wilde geen week meer wachten en kon toen dezelfde week nog terecht. Met Ellen besproken wat ik wilde bereiken en ze gaf ook goed advies over het programma. Heb meteen besloten te gaan starten, na de foto’s ging ik met het starterspakket de deur uit. Spannend hoe de producten zouden smaken en wennen om zoveel keer per dag te gaan eten. Ik heb wisseldiensten dus in het begin was het steeds goed uitrekenen wanneer ik mijn volgende eetmoment kon hebben. Maar met het advies van Ellen ging dit erg goed. Ik moest wel wennen dat ik geen fruit mocht en bepaalde groente maar na een tijdje wende ik hier ook weer aan. Ik probeerde lekkere recepten via de site en volgde andere Powerslimmers op de socials voor tips.


Elke week kwam ik langs voor de metingen, dit is eigenlijk in een hele mooie lijn gegaan. Ik zag er steeds meer af gaan. De ene week een paar ons en de andere week een kilo. In het begin zag ik het niet zo maar ineens ging het hard en merkte aan mijn kleding dat dit steeds ruimer ging zitten. We hebben mijn doelen in stapjes gedaan waardoor het fijn was om hier naartoe te werken. Na mijn eerst 10 kilo heb ik mezelf beloond met een lekkere ontspannings massage bij Ellen(ook zeker aan te raden) Ik was in Mei gestart en daar was de zomervakantie. We zijn weg gegaan naar een All Inclusive hotel maar met tips van Ellen ben ik hier goed doorheen gekomen en was na de vakantie gewoon 1,7 kilo kwijt! Zoals ze zeggen wegen de laatste loodjes het zwaarst ik wilde mijn BMI weer op normaal hebben. Na de feestdagen is dit gelukt! Zonder de steun van Ellen was mij dit niet zelf gelukt. Ik ben zo trots op mezelf en vind het nu ook weer leuk om nieuwe kleding te kopen! Ben al 4 kleding maten naar beneden gegaan en inmiddels 31,3 kilo lichter!

Nu gaan we langzaam weer opbouwen naar meer koolhydraten eten en minder producten te gebruiken. Ik vind dit wel erg spannend omdat ik inmiddels gewend ben aan het eten zoals ik dat nu doe. Maar heb ook geleerd dat ik af en toe lekker mag genieten en dat ik het daarna ook weer kan oppakken en weer goed oplet op wat ik eet. Ik eet nu weer alle groentes en fruit. We doen dit stap voor stap zodat we ook goed in de gaten kunnen houden hoe ik reageer op de voeding. Ik ben benieuwd straks naar de nieuwe producten lijn van PS food en lifestyle. Even weer wat nieuwe smaken. Ik blijf voorlopig nog een jaar naar Ellen gaan en dat geeft mij een prettig gevoel. Ik wil absoluut niet meer terug naar mijn oude gewicht! Maar weet zeker dat, dat niet meer gaat gebeuren!