De natuurlijke en beschermde vetlaag van de huid wordt gevoed door miljoenen kleine talgklieren. Wanneer de temperatuur daalt, trekt de huid samen en produceren de talgkliertjes minder huidolie. Bij extreme kou kan deze productie zelfs helemaal stoppen. Hierdoor gaat het hoofdbestandsdeel dat de huid zacht moet houden én moet beschermen, verloren.Wanneer de huid nog maar een dun of geen vetlaagje heeft, worden de beschermende barrières aangetast door de zure pH-waarde van de omgeving. Het water in de huid verdampt sneller, waardoor de huid nog kwetsbaarder wordt. Een droge verwarmingslucht zorgt voor een snellere verdamping van het vocht met als gevolg dat de huid verder verzuurt.
Het resultaat is een jeukende, strakke, broze en bleek uitziende huid. Een juiste crème biedt hiervoor de oplossing.
Ons advies is de fantastische creme van alka. Super verzorgend, de hele dag geen last meer van een droge en trekkende huid en betaalbaar.
Basische creme
Weinig mensen weten dat een basische huidverzorging van de huid essentieel is voor een gezonde huid.De huid is ons grootste uitscheidingsorgaan. De huid verzuurt wanneer we zure afvalstoffen uitscheiden. De opperhuid wordt steeds zuurder. Factoren als kou, stress en het gebruik van huidverzorgingsproducten tasten de opperhuid van buiten uit aan. Wanneer de verzorgingsproducten een te lage (ofwel zure) pH-waarde hebben, versterken ze de verzuring. De huid kan hierdoor niet meer herstellen.Een gevoelige, vochtarme huid heeft een intensieve en langdurige aanvoer van vocht nodig, gecombineerd met de juist pH-waarde. Basische huidverzorging versterkt de weerstand van de huid en ondersteunt de huid in de opbouw van zijn beschermende barrière. Het zuur-base evenwicht van de huid kan zich weer herstellen.pH-neutraal is niet hetzelfde als pH-huidneutraalWanneer een verzorgingsproduct pH-neutraal is, betekent dit dat de pH-waarde van het product gelijk is met de pH-waarde van de buitenkant van onze huid (pH 5,5). Dit betekent in feite dat pH-neutrale producten niet pH-huidneutraal zijn, maar zuur.