Je omega 3 testen met de omega 3 bloedtest

In Nederland krijgen veel mensen te weinig omega 3 binnen. Voldoende omega vetzuren is belangrijk voor de gezondheid van hart en vaten, de hersenen en een goede bloeddruk. Bevat jouw voeding echt alle stoffen die ervoor moeten zorgen dat je gezond blijft? De omega 3 test laat zien of jouw lichaam voldoende essentiële vetzuren bevat.

Het resultaat van een omega 3 test

Wat kun je precies met het resultaat van de omega 3 bloedtest? Met je uitslag in de hand heb je direct een overzichtelijk beeld van de vetzuren in jouw bloed. Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar precies nog verbetering mogelijk is. Het rapport bevat naast de uitslag ook persoonlijk advies. Gebaseerd op jouw uitslag krijg je een serie aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt. Bij een omega 3 tekort helpen deze tips je bij het verbeteren van je omega 3 niveau en anders zijn de tips gericht op het behouden van een goed niveau.

Omega 3 en 6 vetzuren

Meervoudig onverzadigde vetten zijn van vitaal belang voor een gezond hart, onze hersenfuncties, groei en ontwikkeling. De belangrijkste zijn de omega 3 en omega 6 vetzuren. De verhoudingen tussen deze vetzuren in ons lichaam moet in balans zijn met idealiter een verhouding van 1:5. Omega 6 vinden we onder andere in vlees, zuivelproducten en verschillende plantaardige oliën. Over het algemeen krijgen we hier eerder teveel van binnen dan te weinig. Ons omega 3 niveau daarentegen is lastiger op peil te houden, we vinden omega 3 in vette vis maar we eten hier vaak te weinig van om in onze behoefte te voorzien. Een onevenwichtige balans tussen omega 3 en omega 6 is mede verantwoordelijk voor HART EN VAATZIEKTEN, HOGE BLOEDDRUK EN OVERGEWICHT. Om het evenwicht te herstellen kun je je inname van omega 3 vergroten door meer vis te eten. Ook kun je juist de inname van omega 6 beperken zodat dit niveau daalt en de verhouding weer terug in balans komt.

Geeft inzicht in je omega 3 – 6 vetzuur verhouding
Omega 3 test meet 24 vetzuren o.a. EPA / DHA / ALA etc.
Duidelijk en begrijpelijk resultaat
Test kan afgenomen worden bij Take2hilversum/Advies over verbetering van omega resultaat, maak dan meteen online een afspraak (€35 voor half uur + test €79 )