De juiste zuurgraad is essentieel voor alle enzymenactiviteiten

enzymen

Hoe belangrijk het zuur-base evenwicht is zien we ook bij de werking van enzymen in ons lichaam. Enzymen zijn verantwoordelijk voor allerlei activiteiten en processen in het lichaam. Elk enzym verricht een specialistische functie, zelfs “denken” heeft enzymactiviteit nodig.

De werking van enzymen is afhankelijk van de juiste zuurgraad van hun omgeving en reageren zeer gevoelig op veranderingen daarvan.

Er zijn ruwweg 2 soorten enzymen:

  1. Spijsverteringsenzymen: de belangrijkste spijsverteringsenzymen zijn proteasen, amylasen, lactasen en lipasen. Zij helpen in het maag-darmkanaal bij het afbreken van eiwitten, koolhydraten en vetten en zijn voor een goede werking afhankelijk van een goede zuurgraad in het maag-darmkanaal.
  2. Metabole enzymen: metabole enzymen zijn verantwoordelijk voor de structurering, reparatie en herinrichting van iedere cel, ieder orgaan en alle weefsels.

 Herstellen juiste zuurgraad

Wanneer door lichaamsverzuring de enzymenactiviteit verstoord is, kunnen allerlei zure afvalstoffen ontstaan vanuit de darmen. Met als gevolg allerlei langdurige klachten waarvan de oorsprong vaak onduidelijk is.

Om de zuurgraad van de darmomgeving te herstellen heeft het lichaam een breed spectrum aan basische voedingsstoffen nodig. Vanuit deze gedachte is Alka® Greens ontwikkeld, een groene poeder met meer dan 50 krachtige vitamines, basische mineralen en extracten uit de natuur. Alka® Greens bevat ook een complex van spijsverteringenzymen en probiotische lactobacillen die verder bijdragen aan het herstel van de juiste zuurgraad, waardoor de natuurlijke spijsvertering- en stoelgangactiviteiten verbeteren.