Bereidingstijd 40 minuten Aantal personen: 4
Bereidingswijze:
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de rijst circa 15 minuten. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Besmeer een schijfje courgette met ongeveer een theelepel geitenkaas. Doe hier een plakje tomaat tegenaan en leg deze in de ovenschaal. Herhaal deze stap totdat de ingrediënten op zijn. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de takjes rozemarijn en tijm eroverheen. Verhit vervolgens een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de blaadjes salie tot ze knapperig zijn. Serveren Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette-geitenkaaswaaier in 15-20 minuten gaar. Verhit de rest van de roomboter in de pan en fruit de knoflook en de ui zachtjes aan. Voeg de rijst toe en warm even goed door. Rasp de schil van de citroen en voeg dit samen met de crème fraîche en het bouillonpoeder toe aan de rijst en meng goed door elkaar. Verkruimel de salieblaadjes over de risotto.
- Ingrediënten:
- 2 zakjes PowerSlim sojarijst
- 1 tl (PowerSlim) kruidenbouillon
- 250 g verse geitenkaas
- 2 el crème fraîche light
- 2 courgettes in schijfjes
- 6 tomaten in schijfjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 2 el roomboter
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 4 takjes verse salie, blaadjes gerist
- Olijfolie
- Peper
- Zout