skip to Main Content

Boerenkool met ei en geitenkaas

recepten november
1. Boerenkool met ei en geitenkaas
Fase 1
schedule20 min. preparation
people1 Person
show_chart338 calorieën
star_rate4.5/5 stars

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g boerenkool, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 tl verse geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesnipperd
  • Peper
  • Zout
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Roerbak de boerenkool kort mee en breng op smaak met de kruiden. Maak 2 kuiltjes in de boerenkool en breek in ieder kuiltje een ei. Laat circa 10 minuten stollen met de deksel op de pan. Verbrokkel de geitenkaas over de boerenkool en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Halveer de boerenkool en voeg 50 g cherrytomaten toe voor een intense smaakbeleving.
Tip: door de boerenkool eerst even te koken wordt deze iets zachter.
Boerenkool met ei en geitenkaas
Kcal 338 Kcal
Vet 23,7 g
Koolhydraten 9,6 g
Eiwitten 19,6 g
Back To Top