Ontzuren - verzuring - alka - zure afvalstoffen

Wat is verzuring?

Dagelijks groeit het bewustzijn over de werking van ons lichaam. Ons voedingspatroon en levensstijl heeft veel invloed op onze gezondheid op korte en lange termijn.

Verzuring met de jaren

Als wij gezond ter wereld komen, bestaat ons lichaam voor 70% uit water en 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af. Wist u dat het lichaam na het 40ste levensjaar al voor de helft uit zure afvalstoffen kan bestaan?

Verzuring - - mineralen - zure afvalstoffen

Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden.Ontzuren - spierbelasting - dierlijke eiwitten

Om de zuurgraad van het lichaam in evenwicht te houden, moeten zure afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doet het lichaam door deze af te voeren via de nieren, de longen en de huid. Daarnaast neutraliseert het lichaam zuurresten met behulp van onze lichaamseigen stof Natriumbicarbonaat Maar de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt is te groot om via de normale uitscheidingsorganen het lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de zuurresten dan op in het lichaam. Dit veroorzaakt zure ophopingen waardoor gezondheidsrisico’s ontstaan. Daarnaast kunnen belangrijke  enzymactiviteiten niet plaatsvinden als het lichaam te zuur is.

Waarom is ontzuren belangrijk?

Om verzuring tegen te gaan is het noodzakelijk om het lichaam te Ontzuren. Ontzuren kunt u op verschillende manieren doen:

Beperk verzurende factoren:

  • Het is raadzaam om de factoren die het lichaam sterk verzuren, zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling, zoveel mogelijk te vermijden of te beperken.
  • Beperk de consumptie van verzurende voeding en dranken.  Voor meer info over voeding die bij je past en niet verzuurd kun je een afspraak maken voor een consult.
    Maak online een afspraak in Hilversum of Almere. In dit consult krijg je dan direct een advies hoe jij actief kunt ontzuren.

Actief ontzuren als eerste stap naar een betere gezondheid

Door actief te ontzuren gaat u het zuur base evenwicht herstellen door gericht de opgehoopte zuurresten in het lichaam te neutraliseren, af te breken, op te lossen en af te voeren. Daarnaast biedt actief ontzuren het dagelijkse basische tegenwicht waardoor het lichaam wordt beschermd tegen verzuring en de bijhorende gezondheidsklachten. Ontzuren zorgt ervoor dat u zich fitter, energieker en gezonder voelt.

Hoe start u met ontzuren?

 Met Alka® producten kunt u verzuring tegengaan. De producten zijn speciaal ontwikkeld om  te ontzuren. Alka® biedt u verschillende mogelijkheden om het ontzuren zo makkelijk mogelijk te maken en aan uw levensstijl aan te passen:

  • Verhoog uw basische buffer

Met  gaat u ontzuren door de bicarbonaatproductie dagelijks op veilige wijze te verhogen.

Ontzuren - basische buffer - zuurresten

  • Drink kruidenextracten

Sinds de oudheid drinkt men al kruidenextracten om het lichaam te zuiveren. Kruiden bezitten basenvormende elementen die gebonden zuren (zure zouten) kunnen ontbinden. Ieder kruid bevat diverse elementen die specifieke zure zouten kunnen ontbinden. Voor een goede ontzuring is het belangrijk om een grote variëteit aan kruiden te gebruiken om een zo breed mogelijke ontbindende werking te hebben. Daarnaast helpt een uitgebreide  kruidenvariatie in de vorm kruidenthee erg goed om vloeibare zuren versneld uit het lichaam af te voeren. Alka Thee is speciaal samengesteld uit 52 soorten kruiden die het lichaam helpen om dagelijks te ontzuren.

Ontzuren - kruidenextracten - kruidenthee

  • Voed het lichaam met basische voedingsstoffen

Door uw lichaam dagelijks te voeden met een grote hoeveelheid basische voedingsstoffen, beschermt u het  tegen verzuring. Basische voedingsstoffen compenseren voor de dagelijkse stroom verzurende voedingsstoffen waardoor het zuur-base evenwicht wordt gehandhaafd. Basische voedingsstoffen zitten in o.a. groenten, diverse fruitsoorten, kiemgrassen (gerstegras, tarwegras), algen (chlorella, spirulina). Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en houden deze op peil. Goede gezondheid begint bij een goede stofwisseling via de darmen. Alka Greens is een “superfood” dat bestaat uit een zeer uitgebreide selectie van basische en orthomoleculaire voedingsstoffen waarmee u het lichaam voedt, ontzuurt en beschermt tegen verzuring.

Ontzuren - voedingsstoffen - superfood

  • Neem ontzurende en mineraliserende baden

Zure afvalstoffen worden voor een groot gedeelte afgevoerd via ons grootste orgaan, de huid. Bij een sterke verzuring worden veel  afvalzuren via de poriën naar buiten gevoerd. Dit bepaalt ook dikwijls de onprettige lichaamsgeur die verzuurde mensen kunnen hebben. Door het nemen van ontzurende (basische) baden gaat u de afvoer van zure afvalstoffen van binnen naar buiten stimuleren. Daarnaast wordt de oude verzuurde huidoppervlaktelaag gereinigd door het basische water waardoor weer nieuwe huid kan ontstaan. Verstopte poriën worden geopend zodat nieuw gevormde talg de huid beschermt. De mineralen en sporenelementen die via de huidcellen worden opgenomen voeden de huid zodat deze weer in topconditie komt.  Alka bad is een unieke basische badzoutformule waarmee u kunt ontzuren door het nemen van ontzurende en mineraliserende baden en douches.

Ontzuren - baden - mineraliserende douches

  • Vul uw belangrijke mineralenvoorraad aan

Door verzuring onttrekt het lichaam basische mineralen om te binden met zure afvalstoffen. Hierdoor kan een tekort aan de essentiële basische mineralen ontstaan. Daarbij hebben we tegenwoordig te maken met verschraling en uitputting van landbouwgronden door de intensieve landbouw. Dit leidt mede tot een serieuze vermindering van mineralen in onze voeding. Take2 mineralen vult de belangrijke basische mineralenvoorraad in het lichaam aan en houdt deze op peil. Mineralen is belangrijk bij het ontzuren van het lichaam en beschermt het lichaam tegen verzuring.

Ontzuren - mineralenvoorraad - verzuring

Ontzuren - combineren - aangenamer

Combineer producten voor optimaal resultaat

Alle Alka® producten kunnen los van elkaar gebruikt worden, maar ook met elkaar gecombineerd om zo het ontzuringsproces te versterken. Door het gebruik van meerdere Alka® producten kunt u steeds breder en intensiever ontzuren. Daarbij kunt u door te combineren de producten variëren en afwisselen waardoor ontzuren nog aangenamer wordt.  Vraag om advies, een plan op maat speciaal voor jou!

Ontzuren moet comfortabel zijn

U kunt dus ontzuren op een wijze die bij uw situatie en levensstijl past. Ontzuren kunt u als een kuur van enkele weken doen (bijvoorbeeld om de 2 maanden), maar de producten lenen zich zeer goed om dagelijks te gebruiken en zo uw lichaam gezond te houden.

Voor wie is het geschikt?

Of u nu gezondheidsklachten ervaart, u zich energieker en vitaler wilt voelen, of wanneer u meer aandacht wilt geven aan het ondersteunen van uw immuunsysteem en weerstand, Alka helpt!

Maar, u hoeft geen klachten te ervaren om Alka producten te gebruiken. Ben en blijf gezond door Alka in uw dagelijkse routine op te nemen. Het basische leven met Alka is voor velen, zo niet iedereen weggelegd.

Twijfelt u of ontzuren u kan helpen? Neem dan contact op met Take2 hilversum of Almere 06-41290317 info@take2.nl