!
Een nieuw jaar is begonnen. Dat brengt toch altijd een stukje reflectie met zich mee. Over het afgelopen jaar, maar ook de afgelopen jaren. Voor mij was 2019 echt een verschrikkelijk jaar. Ik zag laatst een facebookherinnering van de happiness jar die ik dat jaar had bijgehouden. Begin dat jaar hoorde ik dat mijn opa ongeneeslijk ziek was, dus alle tekenen van ellende waren al vroeg aanwezig. Ik heb toen een pot gevuld met briefjes van alle leuke dingen aan dat jaar. Grote dingen, zoals Annieweekend en Amerika, maar ook kleine dingen, zoals gezellige avondjes met vrienden. Dat hielp me enorm om de fijne momenten te waarderen en niet te laten overschaduwen door de nare momenten van dat jaar.
Begin 2020 wilde ik het roer omgooien en dat is me aardig goed gelukt! Ik was ongelukkig over mijn gewicht en looks en wilde ook meer uit mijn werk halen. Ge├»nspireerd door Lena en Niels begon ik op mijn eten te letten en meer te sporten. Al snel verloor ik kilo’s en gesterkt door mijn eigen kracht vond ik ook een nieuwe baan. Eindelijk in het vak waar ik wilde zijn: contentmarketing. Ik zou op 1 april 2020 beginnen bij 123inkt.. Je raadt het al: corona! Iedereen zat net thuis, dus hoe start je dan een nieuwe baan? Ik werd al snel gerustgesteld, het was even uitvogelen, maar we kwamen er wel! Sporten lag door de lockdown ook even stil, maar de fantastische coaches van de Feel Good Fitness Factory gaven online lessen en hadden workouts op de website gezet. Zo kon ik heel fanatiek door blijven trainen! Uiteindelijk ben ik dit jaar 20 kg kwijtgeraakt!
Eind 2020 kwam er nog meer positieve verandering in mijn leven. Ik vond een prachtig nieuw huis in Hilversum. Tijd om mijn oude appartementje – gezellig, maar met z’n gebreken – te verlaten. Dat huis werd samen met mijn hart al snel gekaapt door de hete piraat die in mijn leven stapte. De eerste maaltijd die in dit huis werd gekookt, werd gemaakt door Frans! Die al snel de liefde van mijn leven bleek te zijn.
Dan komen we nu eindelijk aan bij 2021. Lees je nog? Lekker busy! Ik merk dat ik het heerlijk vind om deze gedachtes van me af te tikken, maar het lijkt ook wel wat op een dagboek zo.
Ik had het er laatst met Frans over: hebben we echt nog maar 1 zomer meegemaakt samen? Het voelt alsof we al veel langer samen zijn. Dat komt denk ik door twee dingen. Ten eerste is deze man echt de liefde van mijn leven, mijn soulmate. Waardoor het voelt alsof we elkaar al zoveel langer kennen. Daarnaast is het gewoon een ontzettend bizar jaar geweest met alle lockdowns en alles dicht. Volgens mij zijn we pas in november voor het eerst echt uiteten geweest. De hele lente en zomer zijn we veel op pad geweest. Autotochten, geocache-avonturen, boswandelingen. Je bent nog meer bezig met activiteiten zoeken en dingen ondernemen, wanneer er heel weinig kan. Een weekend op de bank is normaal prima, maar doordat er heel weinig kon, zijn we extra fanatiek op zoek gegaan naar dingen om te ondernemen.
Al die relatie-avonturen kwamen ook samen de nodige relatie- en lockdownkilo’s. De rek was wel uit het dieet van minder eten en meer bewegen, daar raakte ik ook aan gewend. Wat ik minder fijn vond was de 10 kg die zijn weg terug naar mijn lichaam had gevonden. Toen kwam ik de oproep van Ellen tegen op haar website – een zomerambassadeur voor het afvallen met Powerslim onder haar begeleiding. Dit bleek een koolhydraatarm dieet te zijn. Ik voelde een enorme klik met Ellen en besloot ervoor te gaan. En wat een reis is dat geweest! Frans heeft me hierin enorm gesteund en ook Ellen bleek de coach die ik nodig had. Op het begin was het spannend en was ik obsessed door elke kilo. Nu vind ik het niet meer spannend, gaat het koolhydraatarm eten prima en maak ik me minder zorgen. Ik ben ruim 15 kg afgevallen op deze manier en ben daar enorm trots op. De afgelopen periode sta ik een beetje ‘stil’ qua gewicht. Dit komt door allerlei vakanties en feestdagen, daardoor blijft mijn gewicht gelijk. Als ik er wat van aankom geeft het me ook niet meteen enorm veel stress, want ik weet ondertussen dat zulk soort kilo’s er ook vrij snel vanaf zijn. Ik voel me weer als mezelf. Als ik mezelf terugzie op foto’s of filmpjes verkramp ik, maar denk ik: dit ben ik!
Het mooiste hoogtepunt van het jaar is natuurlijk dat Frans bij mij is ingetrokken. Nu ook officieel inwoner van Hilversum! We hebben het huis deels heringericht en onze droom om een bibliotheek te hebben aardig waargemaakt. En wat is het enorm gezellig om samen te wonen! In dit geval voelt het ook alsof we dit al jaren doen, but no, slechts een paar maanden. Maar nog vele jaren om eraan toe te voegen!
Er is zoveel leuks gebeurd afgelopen jaar. Mooie vakanties en weekendjes weg. Avonturen in Frankrijk met Peter en Sylvie, met Jeroen naar Amerika en het gezelschap van de KVBV. Komend jaar staat wijd open, maar ik weet zeker dat ik aankomend jaar mijn streefgewicht ga bereiken en dat er veel nieuwe en mooie avonturen op me te wachten staan!
2022 makes you smile! Let’s go do this!