Ga naar hoofdinhoud

Waarom is een voetreflex massage belangrijk

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een voetreflex massage naar mijn praktijk kan komen. Het is zo’n fijne massage die ontzettend veel mogelijkheden biedt.
Het kan ondersteunend werken bij heel veel verschillende klachten, is goed voor je immuunsysteem (weerstand), versterkt de doorbloeding, werkt stress verlagend en is super ontspannend.

Ontspanning is in deze drukke maatschappij belangrijk om je lichaam tijd en rust te geven om te herstellen. Zo zorg je goed voor jezelf!
Voetreflexmassage kan ook prima preventief ingezet worden, je hoeft dus niet altijd klachten te hebben.

Waar komt reflexologie vandaan

Vele mensen nemen aan dat reflexologie ontstaan is in China maar er bestaan ook muurschilderingen van de oude Egyptenaren die veel lijken op reflexologie.
Voetbehandelingen worden al duizenden jaren over de hele wereld uitgevoerd om te ontspannen en om de gezondheid te verbeteren.
De Amerikaanse arts Fitzgerald ontdekte de zone-therapie en van daaruit ontwikkelde in het begin van de 19e eeuw  Eunice D. Ingram de voetreflex zoals wij deze nu kennen.

Wat gebeurd er bij een voetreflex massage

Op de voet bevinden zich de reflexzone‘s (drukpunten) die in verbinding staan met heel je lichaam. Voetreflexmassage is een natuurlijke vorm van massage en er worden behalve mijn handen, geen andere hulpmiddelen gebruikt. Tijdens een voetreflexmassage worden deze drukpunten met een 100% natuurlijke wax gemasseerd en krijgt je lichaam signalen om aan de slag te gaan. Het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. Je lichaam is een wonderlijk iets en heeft allerlei interne systemen om het zo gezond mogelijk te houden. Je lichaam kan zelf veel “reparaties” uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan het genezen van grote of kleine wonden . Dit noemen we het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Nooit geweten dat een ontspannende voetreflex massage zo heerlijk is!

In de praktijk

Wat kun je verwachten nadat je de eerste stap hebt gezet en een afspraak hebt gemaakt?

Eerst ga je in een voetenbadje met magnesium. Dan neem je plaats op een comfortabele massagebank.  Daarna ga je ongeveer 10 min onder de moxa-lamp.( uitleg zie volgende kopje )

Voor een voetreflexmassage hoef je jezelf niet uit te kleden, alleen je voeten moeten natuurlijk vrij zijn. Het is wel fijn als je er met je kleding rekening mee houdt dat je onderbenen makkelijk vrij gemaakt kunnen worden, want ook deze worden meegenomen in de massage.

Als je lekker warm onder een dekentje ligt start de massage en mag je je ogen sluiten (als je dat prettig vindt) en jezelf overgeven aan de voetreflexmassage. Tijdens de massage kunnen sommige punten wat gevoelig zijn omdat er een blokkade zit en deze weg gemasseerd wordt. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je hier last van hebt. Er worden ook geen diagnoses gesteld, heb je zorgen of vragen over je gezondheid, dan is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Voetreflexmassage is een aanvulling, maar geen vervanging van de reguliere zorg.

Moxa -lamp
moxa lamp

Moxa-lamp

Bij het activeren van de lamp verwarmen de ingebouwde spiralen deze mineralen plaat. Hierbij produceert de lamp elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Ze simuleren de Bio -Spectrum golven die eveneens door het menselijk lichaam worden uitgezonden. Er ontstaat dus een correlatie tussen de TDP-lamp en het lichaam. Deze correlatie stimuleert de selectieve absorptie van de 33 mineralen, wat een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden heeft. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Tekorten worden op deze manier aangevuld zonder een overdosis te creëren.

De kracht van de ontspanning bij voetreflex massage

Ik geloof erg in de kracht van ontspanning en vanuit deze visie wordt de voetreflexmassage dan ook gegeven. Omdat lichaam en geest samen één zijn en alles in je lichaam samenwerkt, worden ook altijd beide voeten gemasseerd. Na afloop kun je nog even rustig bijkomen en krijg je van mij vast een glaasje water, want we willen de afvalstoffen die zijn vrijgekomen tijdens de voetreflexmassage natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Schrik niet als na de massage je urine donkerder van kleur is, dit is een teken dat de afvalstoffen je lichaam verlaten.

Om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen is het zeker in het begin belangrijk om regelmatig een voetreflexmassage te plannen. Je lichaam zal de signalen steeds beter herkennen en hier dus beter op gaan reageren.

Gelukkig weten steeds meer klanten de weg te vinden naar voetreflexmassage en daar word ik natuurlijk heel erg blij van! Het besef dat ontspanning geen luxe is, maar echt noodzakelijk is om goed te (blijven) functioneren wordt steeds groter.

 

Reflexzones

Maak online een afspraak voor een ontspannende voetreflex massage

Wil je nog meer weten, aarzel dan niet en neem gerust contact met me op.

Wanneer maak jij een afspraak? Je bent van harte welkom!

Warme groet,  Ellen

Tips en advies

  • Draag altijd loszittende kledij voor een voetreflexbehandeling. De voeten en onderbenen moeten kunnen behandeld worden.
  • Het is heel belangrijk om de dag van de behandeling geen alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden.
  • Twee tot drie dagen na de behandeling voldoende water of kruidenthee drinken zodat alle afvalstoffen die vrijkwamen tijdens de behandeling kunnen afgevoerd worden.
  • Het is altijd interessant om de reacties van tijdens of na de behandeling eventjes te noteren en de volgende keer mee te brengen.

Richtlijnen en reacties na de massage

Richtlijnen na de voetreflexmassage.
Tijdens de voetreflexbehandelcyclus is het raadzaam tenminste 1,5 liter water (of kruidenthee) per dag te drinken
( de kruidenthee die ik daarvoor adviseer is de Alka thee/ ook verkrijgbaar bij Take2hilversum
(1,5 liter water verdeeld over de dag). Dit omdat er veel afvalstoffen vrijkomen, die o.a. via de nieren (filters) worden
afgevoerd. Te weinig drinken kan o.a. hoofdpijn tot gevolg hebben.

Mogelijke reacties
Tijdens en na de behandeling zijn er verschillende reacties mogelijk. Dit is alleen maar goed, want het betekent dat
er iets in gang is gezet in het lichaam, dus dat er iets gebeurt en dat is positief!

Tijdens de behandeling kunt u bijvoorbeeld:
– meer dan normaal transpireren
– het koud of juist warm krijgen
– prikkelingen/tintelingen voelen
– gaan geeuwen/ slaperig worden
– emotioneel worden

Vlak na de behandelingen zijn reacties mogelijk als:
– Duizeligheid
– op wolken lopen
– blijheid en ruimte voelen
– een energiek gevoel
– loomheid e.d.

Dagen na de behandelingen zijn reacties mogelijk als:
Tot enkele dagen na de voetreflexbehandeling kunt u merken dat er afvalstoffen zijn losgekomen en door het lichaam
worden afgevoerd (bijvoorbeeld  donkerder urine, meer ontlasting en transpiratie enzovoort). Oude kwalen kunnen ook
voor een dag of twee terugkomen, om vervolgens weer te verdwijnen.

Goed om te weten!
Voetreflextherapie ondersteunt de natuurlijke processen in het lichaam waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Voetreflextherapie is echter géén vervanging van een medische behandeling of bezoek aan een arts maar kan worden gezien als een waardevolle aanvulling!

In de volgende gevallen is het af te raden om een behandeling te ondergaan:

– risicovolle zwangerschap       
– hoge koorts
– infectieziekten
– trombose
– ontsteking ader/lymfestelsel
– voetschimmel

Back To Top