Ga naar hoofdinhoud

Havermoutmuffins met appel, banaan en yoghurt

Vanaf Fase 3
Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 4
Voedingswaarde
Energie
Kcal 378 Kcal
Vet 17,6 g
Koolhydraten 39,1 g
Eiwitten 12,7 g

Ingrediënten:

  • 500 g Griekse yoghurt 10% vet
  • 100 ml (half)volle melk
  • 1 ei
  • 150 g havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel, geschild
  • 1 tl honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Extra:
  • Staafmixer
  • Muffinvorm(pjes)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Maal de havermout met behulp van een staafmixer tot meel. Meng het havermoutmeel, bakpoeder, zout en de kaneel in een kom. Prak vervolgens de banaan fijn en snijd de appel in kleine stukjes. Meng in een andere kom het ei, de melk en de honing en voeg daarna de appel en banaan toe. Meng het natte mengsel goed met het droge mengsel en verdeel over acht muffinvormpjes. Bak de muffins circa 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins een beetje afkoelen en serveer met de Griekse yoghurt.
Back To Top