Ga naar hoofdinhoud

Studie: combinatie van supplementen werkt (preventief) tegen COVID

Studie

combinatie van zink, kinabast, quercetine, L-lysine, vitamine C, D en E werkt (preventief) tegen griepachtige klachten en COVID-19.

COVID-19 houdt de wereld nog steeds in haar greep. Een veelbelovende Amerikaanse studie toonde aan dat een combinatie van verschillende supplementen waaronder quercetine, zink en vitamine C niet alleen preventief kan werken tegen griepachtige klachten en COVID-19, maar ook de ernst van de klachten kan verminderen.

Opzet van de studie

Voor de studie werden 53 proefpersonen geselecteerd die gedurende 20 weken dagelijks preventief een combinatie van supplementen namen. Deze bestond uit 25 mg zink, 10 druppels kinabast-extract, 400 mg quercetine, 1000 mg vitamine C, 1000 IE vitamine D3, 400 IE vitamine E en 500 mg L-lysine.

Zodra er sprake was van griepachtige klachten werden de doseringen verdubbeld.

Doseringen

De hoeveelheid zink werd in dit geval zelfs tot wel 200 mg per dag verhoogd. De verhoogde doseringen werden 1 tot 5 dagen gebruikt of tot de symptomen verbeterden, daarna ging men weer over op de profylactische dosering. De uitkomsten werden vergeleken met een controlegroep van 60 personen die geen supplementen gebruikten. Resultaten  Van de groep die de combinatie van supplementen gebruikte, kreeg minder dan 4% griepachtige klachten. Niemand in deze groep kreeg COVID-19. Van de controlegroep kreeg 20% griepachtige klachten, waarvan maar liefst driekwart positief getest werd op COVID-19. Dit is vergelijkbaar met 15% van de totale controlegroep. Conclusie  De onderzoekers concluderen dat een combinatie van zink, quercetine, kinabast, L-lysine, vitamine C, D3 en E mogelijk griepachtige klachten en COVID-19 kan voorkomen. Daarnaast kunnen verhoogde doseringen van deze supplementen de ernst van griepachtige klachten verminderen als zij in een vroeg stadium worden ingezet. De supplementen werden zonder noemenswaardige bijwerkingen verdragen. Hoewel de resultaten veelbelovend zijn, geven de onderzoekers aan dat gerandomiseerd onderzoek nodig is.  Referentie https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34225463/

Bron https://www.orthokennis.nl/nieuws/combinatie-supplementen-covid-19 08-12-2021

Persoonlijk advies

Wil jij hulp om een juiste keuze te maken uit de goede supplementen? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies.

 

Back To Top