Ga naar hoofdinhoud

Buddhabowl met kikkererwten, pecannoten en granaatappelpitjes

Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen: 1 Fase 2C

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en rooster ze vervolgens 30 minuten in de oven. Verdeel ondertussen de veldsla, radicchio, avocado, bloedsinaasappel en kaki in een kom. Voeg de, geroosterde kikkererwten, pecannoten en granaatappelpitjes toe. Klop een dressing van de olijfolie en sojasaus en besprenkel de salade hiermee.
Tip:

Voeg eventueel extra eiwitten toe, zoals (gerookte) kip, in sesamolie gemarineerde tofu of zalm.
  • Ingrediënten:
  • 1 halve avocado in plakken
  • 1 halve bloedsinaasappel in plakken
  • Granaatappelpitjes van een halve granaatappel
  • 1 halve kakifruit in plakken
  • 50 g veldsla
  • 50 g radicchio (rode sla)
  • 50 g kikkererwten
  • 1 handje pecannnoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • ½ el sojasaus
Voedingswaarde
Energie
Kcal 636 Kcal
Vet 47,8 g
Koolhydraten 33,6 g
Eiwitten 10,6 g
Back To Top