Ga naar hoofdinhoud

6x Paasrecepten met ei

Een eitje hoort erbij met Pasen, en dat kan op veel verschillende manieren! Gekookt, gebakken, geklutst of verwerkt in een lekker recept. Wij geven je zes lekkere paasrecepten ter inspiratie. Alle recepten zijn prima geschikt voor de paasbrunch en te delen met de hele familie. Kijk ook eens bij onze Slanke Paastips hoe je zo verantwoord mogelijk de Paasdagen door komt. Vrolijk Pasen!

Frittata met broccoli en champignons

Fase 1

Een lekker hartige frittata uit de oven. Super simpel en op een lekkere manier jouw portie groente en eiwitten binnen! Geschikt voor zowel de brunch, lunch als diner.

Frittat met broccoli en champignons_Koolhydraatarme_Recepten_PowerSlim

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g broccoli, fijngesneden
  • 100 g champignons, gesneden
  • 5 ui, gesnipperd
  • 1 el kruidenkaas light
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Peper
  • Zout

Voedingswaardes

353 calorieën – 5.8g koolhydraten – 22.1g vet – 18.5g eiwitten

  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g broccoli, fijngesneden
  • 100 g champignons, gesneden
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 el kruidenkaas light
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 353 calorieën
  • 5.8 gram koolhydraten
  • 22.1 gram vet
  • 18.5 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli en champignons toe en roerbak circa 5-10 minuten. Klop de eieren los en voeg de kruidenkaas toe. Giet het eimengsel over de groente en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de frittata met een deksel op de pan ruim 5 minuten stollen.

Tip: ook lekker met stukjes kip erdoorheen.

Gevulde eieren met tonijnsalade

Fase 3

Een lekker hapje, deze gevulde eieren met tonijnsalade. Zeker weten dat de rest van de familie hier ook blij mee is!

Gevulde_eieren_met_tonijnsalade_Koolhydraatarme_Recepten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 g tonijn, in blik op water
  • 1 el ui, fijngesnipperd
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 12 augurkjes
  • Zout
  • Peper

Voedingswaardes

105 calorieën – 2.1g koolhydraten – 5.8g vet – 11.1g eiwitten

Bereidingswijze

Eieren hard koken, pellen en vervolgens halveren. Meng de mayonaise met de yoghurt. Haal het eigeel uit de eieren en prak dit met de mayonaise, yoghurt en ui door de tonijn. Voeg peper en zout toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit op elk half ei een toefje. Werk af meteen augurkje op het eitje.

2 stuks = 1 portie

Croissantje met zelfgemaakte eiersalade

Fase 1

Begin de dag met een lekker croissantje met verse, zelfgemaakte eiersalade.
Tip: verwarm je croissantje even in de oven zodat ie lekker warm en een beetje knapperig wordt.

Croissant_verse_eiersalade_Koolhydraatarme_Recepten_PowerSlim

Ingrediënten

  • 1 PowerSlim croissant
  • 1 gekookt ei
  • 1 el roomkaas light
  • 1 tl bieslook, fijn gehakt
  • 1 tl platte peterselie, fijn gehakt
  • 1 stengel lente-ui, in ringetjes
  • Peper en zout

Voedingswaardes

265 calorieën – 3.4 g koolhydraten – 14.7g vet – 22.3 g eiwitten

Snijd of prak het gekookte ei in kleine stukjes en meng met de roomkaas light, peper, zout en de verse kruiden. Snijd de croissant doormidden en beleg met de eiersalade. Maak af met de ringetjes lente-ui.

Asperges met ham en ei

Fase 1

Het is weer tijd voor de voorjaarsgroente, asperges! Ga voor jouw favoriet, de groene of witte asperges.

Asperges_met_ham_en_ei_Koolhydraatarme_Recepten_PowerSlim

Ingrediënten

  • 200 g witte of groene asperges, witte geschild
  • 3 plakjes ham
  • 1 ei, gekookt en in stukjes
  • 1 el gesmolten roomboter
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Nootmuskaat
  • Zout

Voedingswaardes

265 calorieën – 7.2g koolhydraten – 16.9g vet – 19.1g eiwitten

Bereidingswijze

Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan.

Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een bord. Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en doe de gesmolten boter over de asperges. Bestrooi met peterselie, bieslook en nootmuskaat.

Quiche met spinazie en zalm

Fase 1

Een uitstekend gerecht voor de Paasbrunch, een quiche! Om lekker met z’n allen van te smullen.

Quiche_Spinazie_Zalm_Koolhydraatarme_recepten_PowerSlim

 

Ingrediënten

  • 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
  • 100 g zalm in stukjes (vers of uit blik)
  • 4 eieren
  • 400 g spinazie, gewassen en goed uitgelekt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 el Boursin cuisine light
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 el gesmolten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voedingswaardes

447 calorieën – 5.1g koolhydraten – 24.4g vet – 34.7g eiwitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede kleine springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze is geslonken. Doe de ui en de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe het terug in de pan en meng het eimengsel, de zalm en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en denk deze af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.

Salade met ham en ei

Fase 2a

Een lekkere frisse salade doet het altijd goed op tafel. Een gekookt eitje erdoor zorgt voor extra vulling.

Ham_ei_salade_Koolhydraatarme_Recepten_PowerSlim

Ingrediënten

  • 1 schaaltje veldsla
  • 1 handje botersla
  • 100 g artisjokharten
  • 10 radijsjes
  • 3 plakjes (been)ham
  • 2 gekookte eieren, in partjes
  • 1 el PowerSlim mosterd dille dressing
  • Zout
  • Peper

Voedingswaardes

273 calorieën – 8.1g koolhydraten – 15.6g vet – 25.0g eiwitt

Bereidingswijze

Leg de sla, artisjokharten en radijsjes op een bord. Verdeel de ham en partjes ei over de salade en maak af met de PowerSlim dressing.

Back To Top